2014. augusztus 11., hétfő

Színes zöldségfasírt

Lábatlankodott 2 zsenge patiszon a hűtőmben, ők szolgáltak alapul a ma esti vacsorához.

Hozzávalók

2 kisebb patiszon
1 szál sárgarépa
1 piros kápia paprika
1 cső főtt kukorica
1 kisebb vöröshagyma
1 gerezd fokhagyma
6 púpozott evőkanál apró szemű zabpehely
2 tojás

frissen őrölt bors
olaj a sütéshez

A patiszonokat, sárgarépát megpucoltam, majd nagylyukú reszelőn lereszeltem, lesóztam. Egy tálban elkevertem a  finomra vágott vöröshagymát, a zúzott fokhagymával, felkockázott kápiával, és a csőről levágott kukoricaszemekkel. A patiszont és a répát alaposan kicsavartam, a többi zöldséghez adtam, majd hozzátettem a tojásokat, borsoztam és elkevertem a zabpehellyel (a zabpehely mennyisége függ a zöldségek nedvességtartalmától). Serpenyőben pici olajat melegítettem és kisütöttem a fasírtokat.