2014. augusztus 13., szerda

Elementáris ementális

A sajt és dió kombinációja, keksz formájában is verhetetlen. Vigyázat, függőséget okoz!


Hozzávalók:
80 g reszelt ementáli sajt
20 g parmezán
55 g puha vaj
100 g Graham liszt
fél teáskanál só
frissen őrölt bors
50 g durvára vágott dió
2-3 evőkanál hideg víz

A hozzávalókat összegyúrjuk és lassan adagolva annyi hideg vizet adunk hozzá, hogy a tésztánk összeálljon, jól alakítható legyen. Hasáb alakúra formázzuk, folpack fóliába csavarjuk és mélyhűtőbe tesszük, hogy megdermedjen. 180 fokra előmelegítjük a sütőnket, majd éles recés késsel kisujjnyi vastagra szeleteljük a tésztát. Sütőpapíros sütőlemezre helyezzük és aranybarnára sütjük. Készíthetünk nagyobb mennyiséget is, és ha szeretnénk friss kekszet, akkor sütés előtt 20-30 percet hagyjuk a kekszrudat kiengedni, míg könnyen szeletelhető nem lesz.

Forrás:http://ludanyo.blogspot.hu/2011/12/sajtos-dios-keksz.html