2014. október 27., hétfő

Panna cotta meggyszósszal

Egyszerű és szépséges desszert, nagy kedvenc nálunk ez az olasz tejpuding. Meggyszósszal készítettem, de jól passzolnak hozzá a bogyós gyümölcsök, őszibarack is. 


Hozzávalók, 4 adaghoz
A krémhez
250 ml tejszín
250 ml tej
4 g porzselatin
20 g nyírfacukor
20 g házi vaníliás nyírfacukor

A meggyszószhoz
120 g mirelit meggy
fahéj
1 csapott teáskanál étkezési keményítő
szükség szerint nyírfacukor

Először a krémet készítettem el. A zselatint elkevertem a nyírfacukorral, vaníliával. A tejet, tejszínt felforraltam, majd hozzákevertem a zselatinos cukrot, levettem a tűzhelyről és hagytam kicsit kihűlni, poharakba töltöttem, majd hűtőbe tettem. A pudingnak minimum 4-5 órára van szüksége, hogy megszilárduljon, de akár egy éjszakán át is pihentethetjük. Az állaga szinte krémes, lágyan rezgő lesz.
A meggyre annyi vizet öntöttem, amennyi ellepi, hozzáadtam a fahéjat, felforraltam. A keményítőt pici vízzel elkevertem és besűrítettem a szószt.
Amikor a meggy kihűlt elosztottam a tejpudingok tetejére.