2014. november 7., péntek

Juhtúrós serpenyős lángos

Gombhoz a kabátot módon készült a tegnapi vacsoránk. Maradék sült húshoz kerestem valami meleg kísérőt, mikor eszembe jutott ez a remek, engem a lángosra emlékeztető recept. Így a mai piaci körutamra is bebiztosítottam magam és nem  csábultam el egy lángosra.


Hozzávalók
400 g liszt (100 g durum, 300 g teljes kiőrlésű búza)
40 ml olaj
175 g joghurt
100 ml víz
20 g élesztő
80 g bryndza/juhtúró
1 teáskanál só
olaj a sütéshez

A tészta hozzávalóit kenyérsütőgép üstjébe mértem és egynemű, a kenyértésztánál kissé lágyabb tésztát gyúrtam. Kelesztőtálba tettem, majd letakarva 50 perc alatt a duplájára kelesztettem.
A tésztát 8 egyenlő részre vágtam, kigömbölyítettem és 15 percet pihentettem. Enyhén lisztezett nyújtótáblán 2 mm vastagra nyújtottam. Egy serpenyőben pici olajat forrósítottam és aranybarnára sütöttem a lángosokat. Papírtörlőn alaposan lecsepegtettem. Sütés közben egyszer pótoltam az olajat.
Fűszeres csirkemell csíkokkal, uborkával és fokhagymás, juhtúrós tejföllel tálaltam.


A recept, amit átdolgoztam:http://www.limarapeksege.hu/2014/06/juhturos-lepeny-kapros-tejfollel.html