2015. január 5., hétfő

Duplacsokis meggyes muffin

Bár a fényviszonyok nem igazán kedveznek az esti fotózásnak, de úgy gondoltam, hogy pár kevésbé jól sikerült fotóval is meg tudom győzni az olvasóimat, hogy elkészítsék ezt a fenomenális muffint.


Hozzávalók/12 adagos muffin formához
200g liszt (50g durum, 50g őrölt zabpehely, 100g teljes búza)
1 teáskanál sütőpor
1 teáskanál szódabikarbóna
10g keserű kakaópor
50g apróra vágott, 75%-os étcsokoládé
30g durvára vágott dió
30g kókuszreszelék (elhagyható)
30g zabpehely
80g nyírfacukor
125g olvasztott vaj v. margarin
120ml tej
2 tojás

200g lecsepegtetett, mirelit meggy
12 darab fél dió díszítésnek


A sütőt előmelegítettem 180 fokra és a sütőformába pakoltam a muffin papírokat.
A liszteket, sütőport, szódabikarbónát, kakaóport, kókuszreszeléket, zabpelyhet egy tálba mértem, összekevertem. Az olvasztott vajat elkevertem  a nyírfacukorral, tojásokkal, tejjel, majd hozzáadtam a lisztes keveréket, csokoládét, diót, végül beleforgattam a meggyet. Ha a tészta kemény lenne, 1-2 evőkanál tejet adjunk hozzá. A tésztát a sütőformába adagoltam, minden muffin tetejére egy-egy fél diót tettem és 20 perc alatt megsütöttem. Mikor elkészült 10 percig pihentettem, majd rácsra szedtem és ott hagytam kihűlni.



Tipp: Egy fogvájó segítségével, tűpróbával egyszerűen megállapítható, hogy elkészültek-e már a muffinok. Ha az ujjunkkal megnyomva megtartják a formájukat akkor megsültek.