2015. február 18., szerda

Mákos rozetta

Ma megint lekéstem a fényt, de legalább a keksz remek!


Hozzávalók
180g liszt (60g durum, 60g teljes kiőrlésű búza, 60g őrölt zabpehely)
1 mokkáskanál sütőpor
1 mokkáskanál szódabikarbóna
65g darált mák
120g vaj
65g őrölt nyírfacukor
1 szobahőmérsékletű tojás
1 kezeletlen citrom héja
fél citrom leve


A sütőt 180 fokra előmelegítettem. A puha vajat a porcukorral kihabosítottam, hozzáadtam a tojást. Összekevertem a liszteket, mákot, lazítókat, citromhéjat majd beleforgattam a vajas részbe, végül hozzáadtam a citromlevet.
Csillagcsöves habzsákba tettem, és papíros sütőlemezre kerek kekszeket formáztam. Az előmelegített sütőben körülbelül 12 perc alatt megsütöttem. 


Ha nincs nyomózsákunk, akkor a kész tésztát tegyük fél órára hűtőszekrénybe, majd vizes kézzel vegyünk diónyi adagokat és formázzuk keksz alakúra.