2015. március 18., szerda

Zöldségragus penne

Több okból is szeretem ezt az ételt. Egyfelől mert könnyű elkészíteni és kiadós, másfelől mert variációk sokaságát rejti, így megunhatatlan. Most cukkinivel és gombával, enyhén fokhagymásan készült. De beletehetünk más kéznél lévő zöldséget, fűszert is. És szezonban természetesen készítsük friss, lédús paradicsommal.


Hozzávalók
1 nagy fej vöröshagyma
1 kápia paprika
1 zsenge cukkini
200g apró csiperke
400g lében eltett, darabolt paradicsom
1-2 gerezd fokhagyma
pici zsiradék

bors
250g durum penne
200g reszelt trappista


Előkészítettem a zöldségeket. A cukkinit nagy lyukú reszelőn lereszeltem, sóztam. A paprikát és gombát felszeleteltem. A kockára vágott hagymát kevés olajon megfonnyasztottam, hozzáadtam a gombát, a paprikát és megpirítottam. Ráöntöttem a paradicsomot, beletettem az alaposan kicsavart cukkinit. Mivel szeretem ha a zöldségek nincsenek péppé főzve, ezért miután a szósz felforrt, már csak pár percig főztem. Fűszereztem, hozzáadtam a zúzott fokhagymát. 
A pennét sós vízben megfőztem, alaposan lecsepegtettem.
A ragu felét a sütőtőtálba tettem, egyenletesen ráraktam a tésztát, majd a zöldségek másik felét. Megszórtam sajttal és annyi időre forró sütőbe  tettem, míg a sajt ráolvadt és megpirult.