2016. július 18., hétfő

Töltött bébipadlizsán

Ahogy a blogbejegyzések nézettségi mutatóit nézegetem, mindig arra jutok, hogy az édességek és a péksütemények a legnépszerűbbek. De azért nem adom fel, és megmutatom mihez is kezdtem pár helyes kis bébipadlizsánnal. Hátha valaki kedvet kap...


Hozzávalók
6 bébipadlizsán, vagy 2 átlagos méretű, körülbelül 700g
150g lencse
2 gerezd fokhagyma
1 nagy fej vöröshagyma
120g húsos, kolozsvári szalonna
3 közepes méretű paradicsom
150g feta
1 csokor petrezselyem
római kömény
currypor, elhagyható
frissen őrölt bors
némi olívaolaj


A lencsét átválogattam, alaposan megmostam, majd sós, fokhagymás vízben puhára főztem. A sütőt 180 fokra előmelegítettem A padlizsánokat félbe vágtam, kockásan beirdaltam, olívaolajjal megkentem, vágással lefelé papíros tepsire borítottam és 15 perc alatt megsütöttem. Mikor kihűlt, egy kanál segítségével kiszedtem a zöldség húsát.
A szalonnát vékony csíkokra vágtam, forró serpenyőbe dobtam, majd a finomra vágott vöröshagymával együtt megpirítottam. Belezúztam a második gerezd fokhagymát, hozzáadtam a padlizsánt, a kockára vágott paradicsomot és együtt is sütöttem még kicsit. Belekevertem a lencsét és fűszereztem. Vegyük figyelembe, hogy a szalonna és a feta sós lehet. És arról se feledkezzünk meg, hogy a római kömény és curry jó barátai a lencsének, de igen intenzív fűszerek. 
Végül beleforgattam a felkockázott fetát és finomra vágott petrezselymet. A tölteléket a padlizsáncsónakokba osztottam és 15 percig sütöttem, míg a sajt el nem kezdett pirulni.


 Idee von Ullatrulla backt und bastelt - Danke!