2016. október 9., vasárnap

Málnás túróhab

Végy négy darab, körülbelül két decis üveget, töltsd meg gyümölccsel, túróhabbal, csavarj rá kupakot, vidd magaddal és tedd vedd változatosabbá a kis étkezéseidet!


Hozzávalók/ 4 adag
250g túró
250ml tejszín
50g őrölt nyírfacukor
fél kezeletlen citrom héja
citromlé, ízlés szerint
4g porzselatin
50ml hideg víz

100ml erős gyümölcstea, nálam málnás csipkebogyó
150g mirelit málna
1 teáskanál étkezési keményítő
nyírfacukor, ízlés szerint


A forró gyümölcsteát kevés hideg vízben feloldott keményítővel besűrítettem és édesítettem. Beleforgattam a mirelit málnát.
Míg  a málna hűlt, a túrót áttörtem, hozzáadtam a nyírfacukrot, citromhéjat és pár csepp citromlét. Mivel a túrót túl száraznak találtam, hogy krémesebb legyen hozzákevertem körülbelül 3 evőkanálnyi létejszínt. A jól behűtött tejszínt habbá vertem.
A zselatint fém tálkába tettem és 50ml hideg vízzel elkevertem. Pár percig állni hagytam, majd vízgőz felett felolvasztottam.
 
 
A túróba beleforgattam a tejszínhabot, ügyelve rá, hogy ne törjön össze, majd belekevertem a felolvasztott zselatint. A túróhabot habzsákba tettem.
A málnavelőből 1-1 kanálkával tettem az üvegek aljába, majd a habzsákba töltött túróhabból nyomtam rá egy keveset. A málnát és a krémet rétegezve beletöltöttem az üvegekbe.