2019. január 15., kedd

Tejszínes gombás csirkemell

Ha egy könnyű, kiadós, gyors ebédre vagy vacsorára vágysz, akkor ez a te recepted! Körettel együtt egy óra alatt elkészíthető. A tejszínes, hagymás szósz, olvadó sajtok pont olyan finomak, mint amilyen szemet gyönyörködtetőek!


Hozzávalók
600g csirkemellfilé
300g csiperke
2 nagy fej vöröshagyma
350ml habtejszín
100g krémsajt
fokhagyma granulátum
frissen őrölt bors

kevés olaj

100g mozzarella
50g trappista
1 kis csokor petrezselyem


A csirkemellfilét ujjnyi vastag szeletekre vágtam. Sóztam, borsoztam és megszórtam fokhagyma granulátummal. Természetesen bedörzsölhetjük friss, zúzott fokhagymával is. Félretettem és előkészítettem a többi hozzávalót. 
A megtisztított gombát szeletekre, a hagymát cikkekre, a petrezselymet finomra vágtam. A mozzarellát és trappistát nagy lyukú reszelőn lereszeltem.
A sütőt 180 fokra előmelegítettem. Serpenyőben kevés olajat forrósítottam, a csirkemell szeletek mindkét oldalát pirosra sütöttem és  papírtörlős tálcára tettem. Ugyanebben az edényben megpirítottam a gombaszeleteket és a hagymát. Belekevertem a tejszínt, krémsajtot, sóztam, borsoztam. 


Az alap felét hőálló tálba öntöttem, szorosan egymás mellé raktam a mellfiléket, majd rálocsoltam a maradék szószt. Megszórtam petrezselyemmel, a reszelt sajtokkal és sütőbe tettem. Fél óra alatt sajtok szépen megolvadtak és megpirultak. 
Tésztával tálaltam, de nokedli és gabona köretek is jól illenek hozzá!