2017. július 25., kedd

Túrós batyu áfonyával

Még mindig áfonya! Van már több túróval kombinált áfonyás receptem, de kelt tésztába még soha nem töltöttem bele. Mondhatom, így is pazar!


Hozzávalók, 15 darabhoz
350g liszt (100g sima, 250g teljes kiőrlésű búza)
90ml tejszín
90ml víz
1 tojás
50g cukornak megfelelő folyékony édesítő
18g élesztő
45g olvasztott vaj
negyed citrom héja

Töltelékhez
250g túró
1 tojássárgája
negyed citrom héja
25g teljes kiőrlésű búzadara
15g negyedannyi cukorhelyettesítő
150g áfonya

1 tojás a lekenéshez


A tészta hozzávalóit  dagasztógép üstjébe mértem és selymes, lágy tésztát dagasztottam. Kelesztőtálba tettem és fél óráig pihentettem.
Míg a tészta kelt, elkészítettem a tölteléket. A túrót összetörtem, elkevertem a tojássárgával, citromhéjjal, negyedannyival. Végül beleforgattam a búzadarát.
A megkelt tésztát enyhén lisztezett nyújtótáblára borítottam és téglalap alakúra nyújtottam, körülbelül 30x50cm nagyságúra. 10x10cm-es négyzetekre vágtam.


Mindegyik tésztadarab közepébe 1-1 teáskanál túrót tettem és szétosztottam rajtuk az áfonyákat. A szemben lévő csücsköket összefogtam és erősen összecsippentettem. 


Papíros sütőlemezre tettem a batyukat úgy, hogy elég hely legyen közöttük, kelés, sütés közben se érjenek össze.
A sütőt 180 fokra melegítettem és a körülbelül 25 percet pihent, majd tojással lekent batyukat 20 perc alatt aranybarnára sütöttem. Rácsra tettem őket kihűlni. 


További túrós áfonyás receptek: Áfonyás túrókrémes csiga, Áfonyás túrótorta, Áfonyás túrótorta liszt nélkül

1 megjegyzés:

  1. Szia :) azt szeretném kérdezni,hogy a tésztájába lehet a folyékony helyett negyedannyit szerinted?
    Köszönöm; Ingrid

    VálaszTörlés