2020. november 14., szombat

Körtés brownie dióval

Igazi őszi finomságot készítettem ma, ami nem csak isteni finom, de végtelenül egyszerű, sütési idővel együtt sem igényel többet egy óránál. Brownie körtével és pörkölt dióval, jól hangzik, ugye? Érdemes kipróbálni!


Hozzávalók, 13x36cm-es szögletes vagy 25cm-eskerek formához
100g 85%-os étcsokoládé
100g vaj
80g cukornak megfelelő édesítő, nálam  negyedannyi ugyanannyi
2 L-es tojás
100g teljes kiőrlésű liszt
10g kakaópor
5g sütőpor
kevés vaj és liszt a forma előkészítéséhez
 
2 érett körte (méretfüggő kb. 400g)
35g dió

 
A sütőt 180 fokra melegítettem. A formát vékonyan kivajaztam és liszteztem. A körtéket félbevágtam, magházaikat kivettem, és legyező-szerűen bevagdostam. A diót durvára vágtam.
A csokoládét egy fém tálba törtem, hozzáadtam a felkockázott vajat. Vízgőz felett megolvasztottam. Ügyeljünk rá, hogy csak felolvadjanak az anyagok, ne forrósodjon fel.
 
 
A tojásokat egy keverőtálba engedtem, az édesítővel alaposan elkevertem. Folyamatosan keverve hozzácsorgattam a csokis vajat, majd beleforgattam a kakaós sütőporos lisztet. A masszát belesimítottam a formába, ráfektettem a körtéket, megszórtam dióval és sütőbe tettem. 35 percig sütöttem. A sütési idő második felében sütőpapírral letakartam. A sütési idő irányadó, sütőfüggő.

Ha tetszett a recept, örülök ha megosztod! Kedveld az Áfonya mámora Facebook oldalt, hogy ne maradj le a szezonális ötletekről! Várlak az Instagramon is!