2015. március 29., vasárnap

Tavaszi zöldséges tekercs

Rendhagyó előszót szeretnék ez elé a bejegyzés elé tűzni. Egy olyan köszönömöt, amit már csak lélekben tudok átadni. A fotón lévő összes kelléket a Nagymamámtól maradt nekem, aki majd 92 év után, január 25-e óta az égi sparhelten főzi az ebédet. Mivel Mama is inkább a vöröset szerette, ezért a tiszteletére ma egy pohárka Villányi Kékfrankossal koccintottunk.


Hozzávalók
2 pár csirkemellfilé, körülbelül 700g
400g bacon
200g trappista sajt
1 kisebb szál póréhagyma
1 kisebb, zsenge cukkini
1 kápia paprika
2 szál sárgarépa
só, bors
1 teáskanál szódabikarbóna


A csirkemellfilét félbevágtam, majd szeleteket alakítottam ki. Nejlonba téve kicsit kiklopfoltam és enyhén megsóztam.
A zöldségeket megmostam, meghámoztam. A répát, cukkinit felszeleteltem 3cm hosszú, fél cm széles hasábokra. A pórét hosszában félbe vágtam és szintén 3cm hosszúra szeltem. A paprikát 1x1 cm-es kockákra vágtam.  Vizet forraltam, beletettem a szódabikrabónát. A póréhagymát, majd a répát pár pillanatig blansíroztam. Hideg vízben lehűtöttem őket, majd alaposan lecsepegtettem. A sajtot nagy lyukú reszelőn lereszeltem, borsoztam és összekevertem a zöldségekkel.
A sütőt előmelegítettem 180 fokra. A szalonnából 3 szeletet egymás mellé terítettem, hogy kicsit takarják egymást. Rátettem a csirkemellfilét, majd a zöldséges töltelék nyolcadát. 


Ezután feltekertem, mint a bejglit és papíros sütőlemezre helyeztem. Ha papírt teszünk a hús alá, könnyebb lesz majd a tepsit elmosni.


Mikor mind a 8 tekercs elkészült sütőbe tettem és egy óra alatt pirosra sütöttem. Petrezselymes bulgurral tálaltam.