2019. augusztus 11., vasárnap

Lecsóban sült cukkinihasábok

Még javában tart a cukkini és lecsó szezon, használjuk hát ki! Ebben a recepten ötvöződik ez a remek zöldség a finom lecsóval, fokhagymával és baconnel. Pont olyan mennyei, mint amennyire mutatós és egyszerű! Gabonakörettel önálló fogásként is megállja a helyét, de vasárnapi ebéd lévén vajban sült majoránnás csirkecombokat és gerslit készítettem hozzá.


Hozzávalók
A lecsóhoz
500g tv paprika
500g paradicsom
két nagy fej vöröshagyma

A cukkinihez
500g extra zsenge cukkini

2-3 gerezd fokhagyma
frissen őrölt bors
olíva olaj
6 szelet bacon


Szokásos módon lecsót főztem. A  negyedbe és szeletekre vágott hagymát kevés olajon megfonnyasztottam, hozzáadtam a darabolt paprikát, majd pár perc pirítás után a paradicsomot. Sóztam, lefedve félpuhára pároltam. 
A cukkiniket megmostam, végeiket levágtam és körülbelül 1x1cm-es hasábokra vágtam. Sóztam, borsoztam, kevés olíva olajjal és zúzott fokhagymával átforgattam. 15 percet pihentettem, majd papírtörlőre szedtem és 6-6 darabot baconbe csavartam. 


A lecsót egy nagyobb, mély tepsibe öntöttem, rásorakoztattam a cukkini csomagokat és 180 fokra előmelegített sütőben addig sütöttem, míg a szalonna pirulni kezdett. Körülbelül 20 perc alatt készült el. Szerintem úgy az igazán finom, ha a cukkini ress marad.


Lecsó helyett mozzarellás paradicsomszósszal és zsályával.