2021. december 22., szerda

Kókuszos málnás huszárgomb

Hogy idén se maradjunk új karácsonyi kekszrecept nélkül, hoztam nektek egy kókuszos lekváros aprósütit. Málnalekvárral töltöttem meg, de bármilyen savanykás lekvárral finom. 
Kókusz helyett tehettek bele más, finomra őrölt olajos magot. 

 
Hozzávalók, 42 darabhoz
100g tk. búzaliszt
100g hideg vaj
100g kókuszreszelék
75g cukornak megfelelő édesítő, negyedannyi ugyanannyit használtam
1 tojás
késhegynyi vanília őrlemény
 
kb. 80g málna vagy egyéb savanykás lekvár
nyírfaporcukor a szóráshoz 
 
A vajat apró kockákra vágtam, a liszttel együtt késes aprítóba tettem és elmorzsoltam. Természetesen készíthetjük kézzel is. Egy nagyobb tálba öntöttem, hozzáadtam a kókuszt, édesítőt, vaníliát, tojást és gyors mozdulatokkal összegyúrtam. Zárható dobozban, fél órára hűtőbe tettem.
A sütőt 180 fokra melegítettem és előkészítettem egy sütőpapíros tepsit. A megdermedt tésztát 10g-os darabokra osztottam, golyókat formáztam és a tepsire sorakoztattam. Egy kb 1cm átmérőjű nyéllel (nálam nokedliszaggató vége) mindegyik golyó közepét benyomtam. Sütőbe tettem és 12 perc alatt megsütöttem. A sütési idő irányadó, sütőfüggő.
Amikor a kekszek kihűltek, mindegyik közepébe lekvárt töltöttem és vékonyan meghintettem nyírfaporcukorral. 

Ha tetszett a recept, örülök ha megosztod! Kövesd az Áfonya mámora Facebook oldalt, hogy ne maradj le a szezonális ötletekről! Várlak az Instagramon is!