Több tucat karácsonyi, vagy karácsonyi jellegű desszertet készítettem az évek folyamán. Úgy gondolom, hogy sokak számára ötletadó lehet, ha ezeket a recepteket szétválogatom és egy-egy alapanyag, forma, desszerttípus mentén tematikus összegzést készítek belőlük.
Kezdjük is a sokak által kedvelt gesztenyével! Szerencsére a cukormentesen étkezőknek sem kell lemondania a gesztenyés édességekről, hisz sok üzletben kapható natúr gesztenyemassza.
Gesztenye alagút
Könnyű tejszínes krém, gesztenyegolyókkal dúsítva, kakaós piskótában, csokoládéval áthúzva. A recept ide kattintva elérhető.
Gesztenyés tiramisu szelet
Babapiskóta készítése nélkül, piskótalapokból könnyedén készíthető, kiadós desszert. A kávé, a rum remekül harmonizál a mascarponés gesztenyekrémmel. A recept ide kattintva olvasható.
Gesztenyés profiterol
Következzék egy másik, méltán népszerű olasz desszert, a profiterol, geszetenyehabbal és sok-sok csokoládé öntettel. A receptért ide kattints!
Az ünnepi asztal éke lehet ez az almakompóttal, vaníliakrémmel és gesztenyepürével készült, gesztenye szívekkel dekorált torta. A receptben fázisfotós gesztenyeszív formázási segédlet is található, itt.
Gesztenyés pathé Méltán népszerűek ezek az apró, omlós gesztenye falatok, roppanós csokoládéba mártva. A pathé receptje itt olvasható.