2021. március 6., szombat

Sajtos kolbászos csiga káposztasalátával

A tegnapi vacsora a Facebooknak és Limarának köszönhető. Feldobott ugyanis egy 9 éves emléket a privát oldalam - akkoriban még ott boldogítottam az ismerőseimet a műveimmel -, egy tányér kolbászos csigát. Akkoriban Limara receptjét alakítottam át, tegnap a jól bevált pizzás csigám tésztáját gyúrtam hozzá. 

Készült mellé káposztasaláta, salvadori curtido. Az autentikus verzióba kerül friss jalapeno is. Nálam ez most kimaradt, a férfiasabb verziót megbolondíthatjuk némi chilipehellyel.

 A tésztához 
 egy adag pizzás csiga tészta lásd itt
  
A töltelékhez
100g tejszínes krémsajt
100g mozzarella
120g reszelt trappista
150g füstölt kolbász, vékonyra szeletelve
 
A káposzta salátához
400g káposzta, egy kisebb fej fele
250g sárgarépa
1 fél lila vagy vöröshagyma
1 evőkanál olívaolaj
fél citrom leve
ecet ízlés szerint
oregano
150 - 200ml forró víz
 
 
Először a káposztasalátát készítettem el. A káposztát és a hagymát szálasra vágtam, a répát lereszeltem. Sóztam és 10 percig állni hagytam. Kicsavartam a levét, hozzáadtam az olajat, citromlét, megszórtam oreganoval, majd egy befőttes üvegbe tettem és annyi forró vizet öntöttem rá, amennyi ellepi, jól lenyomkodtam. Hűvös helyre tettem, mikor lehűlt lefedve hűtőbe állítottam. Fogyasztás előtt jó ha áll 4-5 órát. 

Elkészíttetem a tésztát. Fél óra kelesztés után 3mm vékony téglalappá nyújtottam. Megkentem a krémsajttal rászórtam a trappistát, kolbászt, rámorzsoltam a mozzarellát. A jobb széléről felcsavartam a tésztát a közepéig, majd a bal felét is. Ujjnyi vastagra vágtam és papíros tepsire sorakoztattam úgy, hogy legyen terük kelni, sülni. Dupla csiga helyett készíthetjük hagyományos formájúra is.
A sütőt 180 fokra előmelegítettem és a megkelt csigákat körülbelül 30 perc pihentetés után megsütöttem. 



Ha tetszett a recept, örülök ha megosztod! Kedveld az Áfonya mámora Facebook oldalt, hogy ne maradj le a szezonális ötletekről! Várlak az Instagramon is!