2018. január 25., csütörtök

Sült karfiol krémleves kolbász csipsszel

Nagyon szeretjük a leveseket, de sajnos csak hétvégén férnek bele a menübe. Krémleves kategóriában a zeller volt  a favorit. Eddig. Mert ez a sült karfiol krémleves kolbász csipsszel szorosan a nyomában van! 


Hozzávalók
1 kisebb fej karfiol

bors
olaj
1 kisebb fej vöröshagyma
200ml tejszín
1-1,2l víz
100g füstölt kolbász


A sütőt 180 fokra előmelegítettem és előkészítettem egy papíros tepsit. A  karfiolt megmostam, rózsáira szedtem, sóztam, borsoztam, kevés olajjal meglocsoltam és 25 percig sütöttem. Közben egyszer átforgattam. 
Míg sültek a hagymát finomra vágtam és kevés olajon megfonnyasztottam. Mikor a karfiolok pirulni kezdtek kivettem a sütőből. Pár rózsát félretettem a díszítéshez. A többit az előkészített hagymára tettem és kevés vízzel puhára pároltam. Összeturmixoltam, hozzáadtam a tejszínt, vizet és felforraltam. Ha szükséges, ízesítsük még még sóval, borssal.
A füstölt kolbászt vékony karikákra vágtam. Ezt legszebben úgy tudjuk, ha a kolbász kissé fagyos. Egy tapadásmentes serpenyőt felforrósítottam és a kolbászszeleteket ropogósra sütöttem. Papírtörlőre szedtem. Aki szereti csepegtethet a levesre pár csepp kolbászzsírt.