2018. december 4., kedd

Gesztenyés karácsonyi sütemények

Több tucat karácsonyi, vagy karácsonyi jellegű desszertet készítettem az évek folyamán. Úgy gondolom, hogy sokak számára ötletadó lehet, ha ezeket a recepteket szétválogatom és egy-egy alapanyag, forma, desszerttípus mentén tematikus összegzést készítek belőlük. 
Kezdjük is a sokak által kedvelt gesztenyével! Szerencsére a cukormentesen étkezőknek sem kell lemondania a gesztenyés édességekről, hisz sok üzletben kapható natúr gesztenyemassza.

Gesztenye alagút
Könnyű tejszínes krém, gesztenyegolyókkal dúsítva, kakaós piskótában, csokoládéval áthúzva. A recept ide kattintva elérhető.


Gesztenyés tiramisu szelet
Babapiskóta készítése nélkül, piskótalapokból könnyedén készíthető, kiadós desszert. A kávé, a rum remekül harmonizál a mascarponés gesztenyekrémmel. A recept ide kattintva olvasható.



Gesztenyés profiterol
Következzék egy másik, méltán népszerű olasz desszert, a profiterol, geszetenyehabbal és sok-sok csokoládé öntettel. A receptért ide kattints!  

Almás gesztenyetorta
Az ünnepi asztal éke lehet ez az almakompóttal, vaníliakrémmel és gesztenyepürével készült,  gesztenye szívekkel dekorált torta. A receptben fázisfotós gesztenyeszív formázási segédlet is található, itt.


Gesztenyés pathé Méltán népszerűek ezek az apró, omlós gesztenye falatok, roppanós csokoládéba mártva. A pathé receptje itt olvasható.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése