A hazaira még várni kell, de már egészen baráti áron kapható cukkini a piacon. Bár a szezonalitás elvét vallom, de elcsábultam és vettem pár zsenge darabot, amelyekből ezeket a szuper sajtos fasírtokat készítettem.
Hozzávalók
500g zsenge cukkini
120g sárgarépa
100g trappista sajt
150g nagy szemű zabpehely
2 tojás
2-3 gerezd fokhagyma
só
bors
olaj a sütéshez
A mártogatóhoz
200g tejföl
1 gerezd fokhagyma
kis csokor snidling
só
A répát meghámoztam, a cukkinik végeit levágtam, megmostam és nagy lyukú reszelőn lereszeltem. Sóztam és 15 percet pihentettem.
Közben a tejfölt simára kevertem a zúzott fokhagymával, snidlinggel, csipet sóval. Hűtőbe állítottam.
A zabpelyhet, tojást, reszelt sajtot, zúzott fokhagymát, egy keverőtálba tettem. Hozzáadtam a jól kicsavart répás cukkinit, borssal ízesítettem. Pár percet pihentettem, míg a zabpehely megszívta magát. Ha túl lágynak, nedvesnek éreznénk, adjunk hozzá még zabpelyhet vagy teljes kiőrlésű zsemlemorzsát. Nedves kézzel fasírtokat formáztam és forró olajban kisütöttem őket.
Hasábburgonyával tálaltam, de bármilyen gabonaköret illik hozzá.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése