Újfent valami, amiért mi, inzulinrezisztensek nem sétálhatunk oda a metró aluljáróban a süteményeshez, sem a boltban a mélyhűtőpulthoz, de mégsem kell lemondanunk róla, hisz házilag is könnyen készíthetünk leveles tésztát, sajtkrémes falatokat. Korábban már megosztottam két diétabarát vajas tészta receptet is. Ehhez a sajtos párnához a gyorsabbat és egyszerűbbet vettem alapul.
Hozzávalók/ 24 darabhoz
egy adag gyors vajas tészta, receptje itt található
A töltelékhez
200g ömlesztett sajt
200g füstölt sajt
1 tojás a kenéshez
szezám a szóráshoz
A füstölt sajtot lereszeltem és elkevertem a tömlős sajttal.
A vajas tészta felét lisztezett nyújtótáblán 2-3mm vékonyra nyújtottam, majd
10x10cm-es lapokra vágtam. Tésztarácsozó hengerrel bevágtam a a tészta
felét. A tölteléket habzsákba tettem és egy-egy csíkot húztam az előkészített tésztákra.
A lap szélét vízzel lekentem és a rácsos felét kissé széthúzva
ráborítottam. Papíros sütőlemezre tettem a táskákat. Amikor az első
tepsi megtelt betettem a hűtőbe, majd 230 fokra előmelegítettem a sütőt.
A sütőm 20 perc alatt éri el ezt a hőmérsékletet, ez az idő elegendő a
tészta pihentetésére. Közben elkészítettem a tészta másik felét és azt
is hűtőbe tettem.
Az első 12 táskát felvert tojássárgájával lekentem, majd a forró sütőbe
tettem és 20 perc alatt megsütöttem. Mikor elkészült a második adaggal
is ugyanígy jártam el.
Tipp: Ha nincs tésztarácsozó hengerünk, akkor késsel párhuzamosan is
bevagdoshatjuk a tésztát. Habzsák helyett pedig adagolhatjuk
kiskanállal.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése