Egy régi, iskolai klasszikust, a barna linzert vettem elő, és alakítottam át kicsit, hogy nyerjünk vele egy új ízt, no meg egy remek kávésüteményt.
Hozzávalók
200 g liszt (100 g őrölt zabpehely, 50 g Graham liszt, 50 g durum liszt)
100 g puha vaj
50 g őrölt nyírfacukor (ebből 20 g házi vaníliás)
40 g finomra darált mandula
40 g durvára vágott mandula
1 teáskanál mandula aroma
1 tojás
fél mokkáskanál sütőpor
fél mokkáskanál szódabikarbóna
A vajat a liszttel, sütőporral, szódabikarbónával elmorzsoltam, hozzáadtam a cukrokat, tojást, mandulát és az aromát, majd gyors mozdulatokkal összegyúrtam. A tésztát két részre osztottam és rudakat formáztam belőle, folpackba csavartam és mélyhűtőbe tettem.
Két óra múlva, az átfagyott a rudakat 2-3 mm vastag korongokra szeleteltem, papíros sütőlemezre tettem és 180 fokra előmelegített sütőben aranybarnára sütöttem.
Tipp, házi vaníliás cukor készítéshez: 50 g nyírfacukrot finomra darálok, hozzákeverem 1 rúd vanília kikapart magjait és a magházzal együtt jól záródó üvegbe teszem.
Szia Áfonya! Ez a keksz olyan, mint ah olasz biscotti?
VálaszTörlésSzia, nem, ez egy közönséges linzer. Gondolkodtam már biscottin, de a kétszersült sajnos nem fér bele az IR diétába, szerintem. :(
Törlés