2014. október 3., péntek

Egyszerű almatorta

Ennek a süteménynek az egyszerűségében rejlik a nagyszerűsége. És remek abból a szempontból is, hogy nem igényel hosszas előkészületet, az összeállítása pedig csak attól függ, milyen gyorsan tudunk almát hámozni, reszelni.


Hozzávalók / 23 cm-es csatos tortaformához
150 g liszt (75 g őrölt zabpehely, 75 g durum)
1 teáskanál sütőpor
3 egész tojás
80 g nyírfacukor
1 kezeletlen citrom héja
50 g olvasztott vaj

700 g édes alma (hámozatlanul)
fahéj, kardamom ízlés szerint

vaj, liszt a forma előkészítéséhez

Az almát megpucoltam, nagy lyukú reszelőn lereszeltem, fahéjjal, kardamommal ízesítettem.
A sütőt bekapcsoltam 180 fokra. A tortaformát vékonyan kikentem vajjal, liszteztem.
Az egész tojásokat, a nyírfacukrot több részletben hozzáadva, nagyon habosra kikevertem, majd beleforgattam a sütőporos lisztet, citromhéjat, végül az olvasztott vajat. A tésztát a tortaformába simítottam, majd az erősen kicsavart almát egyenletesen elterítettem rajta és az előmelegített sütőbe tettem. Tűpróbával ellenőriztem, kb. 60 perc alatt sül meg. Mivel a tetején nagyon pirult az alma, ezért a sütés utolsó harmadában lefedtem alufóliával.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése