Mostanában szívesebben eszem sós dolgokat kis étkezésre. De mivel folyton időhiányban szenvedek, ezért keresem azokat a recepteket, amelyek pont olyan gyorsan készülnek, mint amilyen finomak. Ez a sajtos rúd mindkét kritériumnak megfelel. Egy órácska alatt elkészül, kívül ropog, belül pedig omlósan puha.
Hozzávalók250g liszt (75g durum, 175g teljes kiőrlésű búza)
200g finomra reszelt trappista sajt
175g vaj
2 evőkanál tejföl
fél mokkáskanál szódabikarbóna
1 teáskanál só, figyelembe véve, hogy milyen sós a sajt
1 tojás
30-40g finomra reszelt trappista sajt a szóráshoz
Egy nagyobb tálba mértem a liszteket és elkevertem őket a sóval, szódabikarbónával. A hideg vajat kockára vágtam, majd elmorzsoltam a liszttel. Hozzáadtam a reszelt sajtot, és annyi tejföllel összedolgoztam, hogy jól nyújtható tésztát kapjak.
A sütőt 180 fokra előmelegítettem. A tésztát lisztezett nyújtótáblára tettem körülbelül 4mm vékonyra nyújtottam. Lekentem a felvert tojással, majd rudakra vágtam. Megszórtam reszelt sajttal és papíros sütőlemezre tettem. Bő 15 perc alatt készre sütöttem.
A recept amit átdolgoztam itt található.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése