Időigényes, összetett feladat ennek a ételnek az elkészítése, de az eredmény azt hiszem méltó a fenséges jelzőre.
6 db bucihoz
350g liszt (55g durum, 55g rétes, 140g teljes kiőrlésű búza liszt, 100g őrölt zabpehely)
30g sikér
8g árpamaláta (elhagyható)
12g friss élesztő
100ml tejszín
100ml víz
50g puha vaj
1 teáskanál só
1 teáskanál tejszín és víz keveréseke kenéshez
szezámmag a szóráshoz
6 db halpogácsához
450g afrikai harcsafilé
50g szikkadt, teljes kiőrlésű kenyér vagy zsemle
1 tojás
1 teáskanál dijoni mustár
kis csokorka petrezselyem
kis csokorka kapor
egy kisebb fej vöröshagyma, lereszelve (amiből félretettem egy teáskanálnyit a remulád szószhoz)
2 gerezd fokhagyma, zúzva
só
bors
szükség esetén apró szemű zabpehely, vagy teljes kiőrlésű zsemlemorzsa
zsiradék a sütéshez
A remulád szószhoz
1 friss tojás sárgája
100 ml napraforgó olaj
1 teáskanál mustár
2 közepes ecetes uborka
8-10 szem kapribogyó
kis csokorka petrezselyem
1 teáskanál reszelt vöröshagymaszárított tárkony, ízlés szerint
citromlé, ízlés szerint
só
Zöldségek
jégsaláta, uborka, paradicsom, lila hagyma
Először a bucikat dagasztottam be. A tészta hozzávalóit a kenyérsütőgép üstjébe mértem és rugalmas, a kenyértésztánál kissé lágyabb tésztát gyúrtam. Lisztezett tálba tettem és 40 percig kelesztettem. 6 egyenlő részre osztottam, kigömbölyítettem, majd papíros sütőlemezen újabb 50 perc pihenő következett. Ezután lekentem a tejszín és víz keverékével, bemetszettem és megszórtam szezámmal. 220 fokra előmelegített sütőbe tettem, amibe beállítottam a szokásos forró vizes edényemet. Mikor a bucik kérge kialakult, kivettem a vizes edényt, a hőmérsékletet pedig 200 fokra mérsékeltem. A körülbelül fél óra alatt aranybarnára sült zsemléket rácsra tettem kihűlni.
Míg a bucik készültek összeállítottam a halfasírtokat. A kenyeret beáztattam langyos vízbe, a harcsát apró, fél cm x fél cm-es kockákra vágtam. Keverőtálba tettem, hozzáadtam az alaposan kicsavart kenyeret, tojást, mustárt, finomra vágott petrezselymet és kaprot, reszelt vöröshagymát, zúzott fokhagymát, sóztam, borsoztam. Sütésig hűtőbe tettem, hogy az ízek jól összeérjenek.
A remulád szószhoz elkészítettem a majonézt. A tojás elkevertem a mustárral, majd vékony sugárban csorgatva, folyamatosan keverve hozzáadtam az olajat. Az uborkákat és a kapribogyót apróra vágtam, majd belekevertem a majonézbe a reszelt hagymával, nagyon finomra vágott petrezselyemmel együtt. Sóztam és a tárkonnyal, citromlével ízesítettem. Tálalásig szintén hűtőbe tettem.
Előkészítettem a fasírtokat a sütéshez. Mivel kicsit lágynak találtam a masszát, ezért hozzákevertem 2 evőkanálnyi zabpelyhet. 6 egyenlő részre osztottam, lapos korongokat formáztam. Serpenyőben zsiradékot melegítettem és beletettem a fasírtokat. Lefedve, lassan megsütöttem az egyik oldalukat, majd fedő nélkül a másik felüket is.
Asztalra kerültek a hozzávalók és mindenki maga állította össze a saját fish burgerét.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése