Imádom a sült paprikát. Mikor megláttam ezt a receptet, a homlokomra csaptam, hogy ez eddig nekem miért nem jutott eszembe?
Hozzávalók
5 nagyobb tölteni való paprika
500g darált hús, nálam sertés
1 nagy fej vöröshagyma
frissen őrölt bors
1 mokkáskanál kömény
3 mokkáskanál piros paprika
só
2 gerezd fokhagyma
100g krémsajt
50g reszelt és 50g vékony szeletekre vágott trappista sajt
10 szelet bacon
olaj
A hagymát kockára vágtam, megfonnyasztottam, majd hozzáadtam a darált húst. Megpirítottam, felöntöttem annyi vízzel ami ellepte, majd sóztam, borsoztam, hozzáadtam a köményt és a pirospaprikát.
Míg a töltelék főtt, megmostam a paprikákat, szárazra töröltem, félbe vágtam őket úgy, hogy a száruk is rajtuk maradjon. Kivettem a csumákat, magokat. Előkészítettem egy papíros tepsit.
Amikor a hús megpuhult és elfőtte a levét, forrón hozzáadtam a zúzott fokhagymát, a krémsajtot és a reszelt trappitsát. Alaposan összekevertem. A sütőt előmelegítettem 180 fokra.
Az félbe vágott paprikákba tölteléket tettem, beborítottam a szeletelt sajttal, és becsavartam őket egy-egy szelet szalonnával.
Amikor a paprikák elkészültek, a forró sütőbe tettem őket és körülbelül 30 perc alatt pirosra sütöttem. Az utolsó pár percben bekapcsoltam a légkeverést, hogy a szalonna ropogós süljön. Gerslivel tálaltam, de bármilyen gabonaköret jól illik hozzá.
Nagyon köszönöm ezt a remek receptet! Én imádom! Most készül másodszorra.:-)
VálaszTörlésNagyon szívesen! Örülök, hogy ízlik! :)
TörlésTöbbször is elkészítettem, egyszerűen megunhatatlan számomra.:-) Köszönöm a receptet!
VálaszTörlés