250 g liszt (150 g Graham liszt, 50 g durum liszt, 50 g fehér tönköly liszt)
2 teáskanál sütőpor
fél teáskanál szódabikarbóna
30 g kókuszreszelék
30 g lágy zabpehely
1 kezeletlen citrom héja
125 g vaj
1 szobahőmérsékletű tojás
150 ml tej
130 ml tejföl
60 g nyírfacukor
250 g áfonya
50 g durvára vágott dió
vaj és csipet liszt
A
tepsit előkészítettem, vajaztam és vékonyan kiliszteztem. A sütőt 180
fokra előmelegítettem. Kimértem és összekevertem a száraz anyagokat.
Egy
nagyobb tálban, amiben az egész tészta elfér, felolvasztottam a vajat,
majd simára kevertem a nyírfacukorral, tojással, tejjel és a tejföllel.
Hozzáadtam a szárazanyagos részt és alaposan összekevertem. A tésztának
nokedli sűrűségűnek kell lennie, ha szükséges adható hozzá még 2-3
evőkanál tej. A tepsibe simítottam, rászórtam a fagyos áfonyát, majd a
durvára vágott diót és az előmelegített sütőben 50 perc alatt
megsütöttem.
A fenti recept az évek óta használt muffin alapreceptem, amely bármely más gyümölccsel, olajos maggal finom.
És ha már áfonya, akkor íme a vers, ami a blog "névadója"
Havas Éva
Méz és áfonya
hangod bársonya
rímel csendemre
- méz és áfonya
íze és mámora-
lásd, gondolatunk is összecseng
- visszhangod itt zeng bent -
ha mondok egy szót,
te folytatod,
befejezed a mondatot,
mint tenyered,
úgy ismersz
- mondd, miért
hogy nem lettünk egy vers -
rímel csendemre
- méz és áfonya
íze és mámora-
lásd, gondolatunk is összecseng
- visszhangod itt zeng bent -
ha mondok egy szót,
te folytatod,
befejezed a mondatot,
mint tenyered,
úgy ismersz
- mondd, miért
hogy nem lettünk egy vers -
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése