Több hasznos tulajdonsága is van ennek a pitének. Színpompás, finom, gyorsan összedobható és hidegen is finom. Az már csak ráadás, hogy alig tartalmaz szénhidrátot.
Hozzávalók / 28cm-es pitetálhoz
200g cukkini
200g friss, leveles spenót
100g piros húsú paprika, nálam kápia
100g paradicsom
1 gerezd fokhagyma
1 kis csokor petrezselyem
2 evőkanál olaj
6 tojás
100g tejföl
100g trappista sajt
50g tk. búzaliszt
só
frissen őrölt bors
kevés vaj és liszt a forma előkészítéséhez
A zöldségeket megmostam. A paprikát, cukkinit, paradicsomot felkockáztam. A petrezselymet finomra vágtam, a sajtot nagy lyukú reszelőn lereszeltem. Egy serpenyőben olajat forrósítottam pár percig sütöttem a paprikát és a cukkinit. Hozzáadtam a zúzott fokhagymát és az alaposan lecsepegtetett spenótot és a paradicsomot. Mikor a spenót megfonnyadt levettem a tűztől. Sóztam, borsoztam.
A sütőt 180 fokra előmelegítettem. A pitetálat vékonyan kivajaztam, liszteztem. A tojásokat egy nagyobb tálba engedtem, elkevertem a tejföllel, liszttel, petrezselyemmel, sajttal és a zöldségekkel. A masszát beleöntöttem a tálba és 20 perc alatt megsütöttem.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése