2016. július 1., péntek

Meggyes mandulás csiga

A családom kakaós csigára vágyott, de úgy döntöttem, hogy a meggyszezon örömére megfelezem a tésztát és megtöltöm meggyel, mandulával, no meg egy kis fahéjjal. Természetesen gyorsabban fogyott, mint a kakaós....


Hozzávalók
fél adag édes kelt tészta, receptet lásd itt

A töltelékhez
70g puha vaj
50g nyírfa porcukor
100g őrölt mandula
250g magozott meggy
fahéj, ízlés szerint
szeletelt mandula a szóráshoz


A tésztát duplájára kelesztettem és lisztezett felületen 3mm vékonyra nyújtottam. Megkentem a puha vajjal, egyenletesen rászórtam a mandulát, nyírfaporcukrot, pici fahéjt, végül a jól lecsepegtetett meggyet. Feltekertem és ujjnyi vékonyra vágtam. Papíros sütőlemezre tettem a csigákat. 


A sütőt 180 fokra előmelegítettem. Ez az idő elég volt, hogy megkeljenek a csigák. Hűvösebb idő esetén körülbelül 30 perc a kelesztési idő. Tetejüket szeletelt mandulával megszórtam, sütőbe tettem és aranybarnára sütöttem őket. Amikor kihűltek, vékonyan meghintettem nyírfaporcukorral, de az akár el is hagyható.


Tipp: mandula helyett használhatunk diót is.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése