2016. június 28., kedd

Citromos jégkrém eperrel

A rendszeres olvasóim bizonyára észrevették, hogy pár napra eltűntem. A férjem megajándékozott egy csodálatos nyaralással. Egy vadregényes görög szigeten, Kefalonián jártunk. Sok remek gasztronómiai élményben volt részem, de szert tettem egy szomorú tapasztalatra is. Mégiscsak gazdag ország ez a Görögország, ha hagyják a fákról lehulló citromot, narancsot, sárgabarackot a földön kárba veszni. Szerencsére azonban nem mindenki tesz így, sőt van, aki kiteszi a felesleges citromokat a járókelőknek, és ha szépen kérjük meg is ajándékoz vele. Így tettem szert egy szatyor vegyszermentes citromra, amiből hazaérve azonnal jégkrémet készítettem, hogy stílszerű legyek, sűrű, görög joghurttal.


Hozzávalók, 8 adag, 75ml-es formákhoz
250ml tejszín
250ml görög joghurt
100g eperlekvár
30g cukornak megfelelő édesítő, ízlés szerint
1 kezeletlen citrom héja
citromlé, ízlés szerint


A joghurtot és a tejszínt elkevertem, hozzáadtam az édesítőt, citromhéjat és a citromlevet. Az előkészített formákba váltakozva belekanalaztam a joghurtot és a lekvárt, így szép márványos lesz a jégkrémünk. Beletesszük a pálcikákat és 8-10 órán át fagyasztjuk. 
Fagyizás előtt, forró vízbe mártva kicsúsztatjuk a formából. 


Tipp: görög joghurt helyett használhatunk tejfölt is. Lekvár helyett pedig más, szezonális gyümölcspürét, de akár el is hagyhatjuk.


Many thanks to Francesca for the delicious lemons!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése