Igazából nem terveztem a bejegyzést írni erről a süteményről, mert egy szombat délutáni játéknak, kikapcsolódásnak indult. Talán nem vagyok elfogult, ha úgy látom, olyan szépséges lett, hogy meg kell örökítenem a részleteket. Legalábbis részben, hisz ez nem egy új recept, csak más formába öntése egy korábbinak, kissé átalakított anyaghányaddal.
Hozzávalók, 24 cm-es kivehető aljú piteformához
350g liszt (100g sima, 250g tk. búza)
180g hideg vaj
80g porcukornak megfelelő édesítő, nálam negyedannyi ugyanannyi
fél kezeletlen citrom héja
1 L-es tojás
1-2 evőkanálnyi tejszín
800g alma, hámozott súly
fél citrom leve
35g vaj
fahéj, ízlés szerint
200ml víz
30g vaníliás pudingpor
negyedannyi ugyanannyi, ízlés szerint
Az összeállítás módja az almás linzer szelet receptben, ide kattintva elérhető.
Annyiban különbözik, hogy a tészta harmadát kinyújtottam és apró virág kiszúrókkal kiszúrtam és ezekkel fedtem be a torta tetejét.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése