2019. február 24., vasárnap

Céklás zöldségfasírt

A véletlen szülte ezt a színes fasírtot. Árválkodott a hűtőmben egy cukkini, amit mielőbb el kellett használni, de répával, sajttal megtoldva is elég karcsú vacsora lett volna. Így jött az ötlet, hogy próba szerencse alapon, keverek bele céklát. Érdemes volt! A cékla nem csak szép színűre festette, de kellemesen harmonizál is a többi zöldséggel. Jóval keményebb náluk, így a fasírtban ress marad. 


Hozzávalók
1 céklagumó, 150g
1 cukkini, 200g
2 szál sárgarépa, 150g

150g trappista, cheddar vegyesen, vagy más kemény sajt
2 tojás
1 kis csokor petrezselyem
120g apró szemű zabpehely
1-2 gerezd fokhagyma, ízlés szerint
frissen őrölt bors
olaj a sütéshez


A céklát, répát meghámoztam és cukkinivel együtt nagy lyukú reszelőn lereszeltem. Sóztam és 15 percig pihentettem. Közben ugyanígy lereszeltem a sajtokat, a petrezselymet finomra vágtam.
A zöldségek levét erősen kicsavartam és egy nagyobb keverőtálba tettem. Hozzáadtam a tojást, zabpelyhet, sajtot, petrezselymet, zúzott fokhagymát, borsoztam és alaposan összekevertem. Pár percet vártam, míg a zabpehely felszívta a nedvességet. Ha túl lágy lenne, tegyünk még hozzá zabpelyhet.
Nedves kézzel rudakat formáztam. Egy serpenyőben körülbelül 1,5cm mély olajat  melegítettem és a fasírtokat kisütöttem. Papírtörlőre szedtem.
Snidlinges tejföllel tálaltam. Bármilyen gabonaköret jól illik hozzá.  


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése