Nem terveztem bejegyzést írni erről a vacsoráról, de többen kértétek, ezért leírtam hogy készült. Mivel a spárgaszezonból erősen kifelé tartunk, ezért készíthetjük nélküle is.
Hozzávalók
Cukkinigolyókhoz
500g cukkini
100g sárgarépa
só
1 nagy tojás
100g cheddar
100-120g tk. zsemlemorzsa
1-2 gerezd fokhagyma
bors
olaj
A tepsis burgonyához
500g apró új burgonya
250g zöld spárga
1 nagy fej lila hagyma
pár levél zsálya, elhagyható
só
olaj
A répát meghámoztam, a cukkinik végeit levágtam, megmostam és nagy lyukú reszelőn lereszeltem. Sóztam és 15 percet pihentettem.
A zsemlemorzsát, tojást, reszelt sajtot, zúzott fokhagymát, egy keverőtálba
tettem. Hozzáadtam a jól kicsavart répás cukkinit, borssal ízesítettem.
Pár percet pihentettem, míg a morzsa megszívta magát. Ha túl
lágynak, nedvesnek éreznénk, adjunk hozzá még zsemlemorzsát. Nedves kézzel 25g-os, diónyi golyókat formáztam és forró
olajban kisütöttem őket. A golyók süthetők sütőben is, olajjal lespriccelve, forgatva.
A sütőt 200 fokra előmelegítettem. Az alaposan megmosott krumplit negyedeltem, sütőpapíros tepsire tettem, sóztam és kevés olajban megforgattam. 20 percig sütöttem, majd hozzáadtam a megtisztított kb 3-4 cm-es darabokra vágott spárgát, cikkekre szelt lila hagymát, zsályát. További 15 percig sütöttem, majd légkeveréssel picit megpirítottam.
Snidlinges tejföllel tálaltam.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése