Hozzávalók 12 db 10cm-es rolócsőhöz
350g vajas tészta, elkészítés itt
A sajtkrémhez
150g trappista sajt
150ml tej
2 tojás sárgája
30g zabpehelyliszt
80g vaj
ízlés szerint só
1 tojás a kenéshez
50g trappista sajt a rolók végére
A sütőt előmelegítettem 240 fokra. A vajas tésztát lisztezett nyújtótáblán 2mm vékonyra nyújtottam és lekentem a felvert kenőtojással. Tésztavágóval 2cm-es csíkokra vágtam és a rolócsőre tekertem úgy, hogy a tésztaszélek fedjék egymást.
Papíros sütőlemezre tettem, ismét lekentem tojással és a forró sütőben megsütöttem. A megsült rolókat még forrón lehúztam a rolócsőről.
Elkészítettem a sajtkrémet. A zabpehelylisztet simára kevertem a tejjel és tojások sárgájával, majd beletettem a lereszelt sajtot, sűrűre főztem és kihűtöttem.
A vajat robotgéppel kihabosítottam és apránként hozzáadtam a sajtos masszát, amit picit még megsóztam. A kész sajtkrémet nyomózsákba tettem, és beletöltöttem a rolókba úgy, hogy a krém kicsit kilátszódjon. A végeket reszelt sajtba mártottam.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése