Hozzávalók, 23 cm-es csatos tortaformához
Az alaphoz
80g héjas mandula
80g tk. búzaliszt
50g vaj
1 tojás sárgája
50g cukornak megfelelő édesítő, xilitet használtam
A krémhez
500g ricotta, szobahőmérsékletű
250g mascarpone, szobahőmérsékletű
4 tojás, szobahőmérsékletű
100g cukornak megfelelő édesítő, negyedannyi cukorhelyettesítőt használtam
30g étkezési keményítő
1 teáskanál mandula aroma, vagy 1-2 evőkanál mandulalikőr
Make Google view image button visible again: https://goo.gl/DYGbub
Make Google view image button visible again: https://goo.gl/DYGbub
Pár hete készítettem egy mandulás ricotta tortát, ami annyira ízlett, hogy újra megsütöttem. Ezúttal diós alapra került egy kellemesen citromos krém, áfonyaszósszal.
Hozzávalók, 23cm-es tortakarikához
Az alaphoz
100g dió
100g tk. búzaliszt
50g olvasztott vaj
1 tojás sárgája
60g cukornak megfelelő édesítő, nálam negyedannyi ugyanannyi
A krémhez
500g ricotta, szobahőmérsékletű
250g mascarpone, szobahőmérsékletű
4 tojás, szobahőmérsékletű
100g cukornak megfelelő édesítő, negyedannyi cukorhelyettesítőt használtam
30g étkezési keményítő
Make Google view image button visible again: https://goo.gl/DYGbub
A krémhezMake Google view image button visible again: https://goo.gl/DYGbub
500g ricotta
250g mascarpone
4 tojás
100g cukornak megfelelő édesítő, nálam negyedannyi
30g étkezési keményítő
negyed kezeletlen citrom héja és leve, ízlés szerint
150g áfonya
édesítő, ízlés szerint
Az áfonyát megmostam kevés vizet öntöttem rá, sűrűre főztem és édesítettem. Amikor kihűlt átpasszíroztam. Közben a tortaforma aljába sütőpapírt vágtam. Nem kell pereme legyen, elég ha az alját befedi. A diót megpörköltem. Amikor kihűlt késes aprítóba tettem és a negyedannyival finomra őröltem. Keverőtálba öntöttem, hozzáadtam a lisztet és az olvasztott vajjal kevert tojássárgát. Összeforgattam. Semmiképpen ne gyúrjuk össze, maradjon morzsás állagú. Az alapot beletettem a tortaformába és habkártya segítségével elsimítottam úgy, hogy 1,5cm-es pereme legyen. Hűtőbe állítottam, annyi időre, míg a sütő 160 fokra felmelegedett, majd 15 perc alatt elősütöttem.
Míg az alap hűlt, elkészítettem a sajtos részt. A sütőt 160 fokra előmelegítettem. A ricottát, mascarponét elkevertem a negyedannyival, egyesével belekevertem a tojásokat, citromhéjat, levet, végül a keményítőt. Ne habosítsuk robotgéppel, kézi habverővel könnyedén összedolgozható. Ráöntöttem a kihűlt alapra és elsimítottam. Az áfonyaszószt sütőpapírból hajtott zsákba tettem, körkörösen ráspricceltem a torta tetejére, majd fogvájóval elhúztam. A maradék szószt belenyomtam a sajtmasszába. (Szeleteléskor jól látszottak az áfonyacseppek.)
Sütőbe tettem, aminek az aljába forró vizes edénykét állítottam és 50 perc alatt megsütöttem. A sütőből kivéve a közepe kissé remeg, ettől ne ijedjünk meg.
Sütőbe tettem, aminek az aljába forró vizes edénykét állítottam és 50 perc alatt megsütöttem. A sütőből kivéve a közepe kissé remeg, ettől ne ijedjünk meg.
Mikor kissé kihűlt körbevágtam és levettem róla a tortakarikát. Akkor szeletelhető szépen, ha teljesen áthűlt. Ehhez legalább 4-5 óra, egy éjszaka szükséges.
A krémhez
500g ricotta, szobahőmérsékletű
250g mascarpone, szobahőmérsékletű
4 tojás, szobahőmérsékletű
100g cukornak megfelelő édesítő, negyedannyi cukorhelyettesítőt használtam
30g étkezési keményítő
1 teáskanál mandula aroma, vagy 1-2 evőkanál mandulalikőr
Make Google view image button visible again: https://goo.gl/DYGbub
Make Google view image button visible again: https://goo.gl/DYGbub
Hozzávalók, 23 cm-es csatos tortaformához
Az alaphoz
80g héjas mandula
80g tk. búzaliszt
50g vaj
1 tojás sárgája
50g cukornak megfelelő édesítő, xilitet használtam
Make Google view image button visible again: https://goo.gl/DYGbub
Make Google view image button visible again: https://goo.gl/DYGbub
Hozzávalók, 23 cm-es csatos tortaformához
Az alaphoz
80g héjas mandula
80g tk. búzaliszt
50g vaj
1 tojás sárgája
50g cukornak megfelelő édesítő, xilitet használtam
Make Google view image button visible again: https://goo.gl/DYGbub
Make Google view image button visible again: https://goo.gl/DYGbub
Hozzávalók, 23 cm-es csatos tortaformához
Az alaphoz
80g héjas mandula
80g tk. búzaliszt
50g vaj
1 tojás sárgája
50g cukornak megfelelő édesítő, xilitet használtam
Make Google view image button visible again: https://goo.gl/DYGbub
Make Google view image button visible again: https://goo.gl/DYGbub
Hozzávalók, 23 cm-es csatos tortaformához
Az alaphoz
80g héjas mandula
80g tk. búzaliszt
50g vaj
1 tojás sárgája
50g cukornak megfelelő édesítő, xilitet használtam
A krémhez
500g ricotta, szobahőmérsékletű
250g mascarpone, szobahőmérsékletű
4 tojás, szobahőmérsékletű
100g cukornak megfelelő édesítő, negyedannyi cukorhelyettesítőt használtam
30g étkezési keményítő
Make Google view image button visible again: https://goo.gl/DYGbub
Make Google view image button visible again: https://goo.gl/DYGbub
Hozzávalók, 23 cm-es csatos tortaformához
Az alaphoz
80g héjas mandula
80g tk. búzaliszt
50g vaj
1 tojás sárgája
50g cukornak megfelelő édesítő, xilitet használtam
A krémhez
500g ricotta, szobahőmérsékletű
250g mascarpone, szobahőmérsékletű
4 tojás, szobahőmérsékletű
100g cukornak megfelelő édesítő, negyedannyi cukorhelyettesítőt használtam
30g étkezési keményítő
1 teáskanál mandula aroma, vagy 1-2 evőkanál mandulalikőr
Make Google view image button visible again: https://goo.gl/DYG
Make Google view image button visible again: https://goo.gl/DYG
A krémhez
500g ricotta, szobahőmérsékletű
250g mascarpone, szobahőmérsékletű
4 tojás, szobahőmérsékletű
100g cukornak megfelelő édesítő, negyedannyi cukorhelyettesítőt használtam
30g étkezési keményítő
1 teáskanál mandula aroma, vagy 1-2 evőkanál mandulalikőr
Make Google view image button visible again: https://goo.gl/DYGbub
Make Google view image button visible again: https://goo.gl/DYGbub
Hozzávalók, 23 cm-es csatos tortaformához
Az alaphoz
80g héjas mandula
80g tk. búzaliszt
50g vaj
1 tojás sárgája
50g cukornak megfelelő édesítő, xilitet használtam
A krémhez
500g ricotta, szobahőmérsékletű
250g mascarpone, szobahőmérsékletű
4 tojás, szobahőmérsékletű
100g cukornak megfelelő édesítő, negyedannyi cukorhelyettesítőt használtam
30g étkezési keményítő
1 teáskanál mandula aroma, vagy 1-2 evőkanál mandulalikőr
Make Google view image button visible again: https://goo.gl/DYGbub
Make Google view image button visible again: https://goo.gl/DYGbub
Hozzávalók, 23 cm-es csatos tortaformához
Az alaphoz
80g héjas mandula
80g tk. búzaliszt
50g vaj
1 tojás sárgája
50g cukornak megfelelő édesítő, xilitet használtam
A krémhez
500g ricotta, szobahőmérsékletű
250g mascarpone, szobahőmérsékletű
4 tojás, szobahőmérsékletű
100g cukornak megfelelő édesítő, negyedannyi cukorhelyettesítőt használtam
30g étkezési keményítő
1 teáskanál mandula aroma, vagy 1-2 evőkanál mandulalikőr
Make Google view image button visible again: https://goo.gl/DYGbub
Make Google view image button visible again: https://goo.gl/DYGbub
Hozzávalók, 23 cm-es csatos tortaformához
Az alaphoz
80g héjas mandula
80g tk. búzaliszt
50g vaj
1 tojás sárgája
50g cukornak megfelelő édesítő, xilitet használtam
A krémhez
500g ricotta, szobahőmérsékletű
250g mascarpone, szobahőmérsékletű
4 tojás, szobahőmérsékletű
100g cukornak megfelelő édesítő, negyedannyi cukorhelyettesítőt használtam
30g étkezési keményítő
1 teáskanál mandula aroma, vagy 1-2 evőkanál mandulalikőr
Make Google view image button visible again: https://goo.gl/DYGbub
Make Google view image button visible again: https://goo.gl/DYGbub
Hozzávalók, 23 cm-es csatos tortaformához
Az alaphoz
80g héjas mandula
80g tk. búzaliszt
50g vaj
1 tojás sárgája
50g cukornak megfelelő édesítő, xilitet használtam
A krémhez
500g ricotta, szobahőmérsékletű
250g mascarpone, szobahőmérsékletű
4 tojás, szobahőmérsékletű
100g cukornak megfelelő édesítő, negyedannyi cukorhelyettesítőt használtam
30g étkezési keményítő
1 teáskanál mandula aroma, vagy 1-2 evőkanál mandulalikőr
Make Google view image button visible again: https://goo.gl/DYGbub
Make Google view image button visible again: https://goo.gl/DYGbub
Hozzávalók, 23 cm-es csatos tortaformához
Az alaphoz
80g héjas mandula
80g tk. búzaliszt
50g vaj
1 tojás sárgája
50g cukornak megfelelő édesítő, xilitet használtam
A krémhez
500g ricotta, szobahőmérsékletű
250g mascarpone, szobahőmérsékletű
4 tojás, szobahőmérsékletű
100g cukornak megfelelő édesítő, negyedannyi cukorhelyettesítőt használtam
30g étkezési keményítő
1 teáskanál mandula aroma, vagy 1-2 evőkanál mandulalikőr
Make Google view image button visible again: https://goo.gl/DYGbub
Make Google view image button visible again: https://goo.gl/DYGbub
Hozzávalók, 23 cm-es csatos tortaformához
Az alaphoz
80g héjas mandula
80g tk. búzaliszt
50g vaj
1 tojás sárgája
50g cukornak megfelelő édesítő, xilitet használtam
A krémhez
500g ricotta, szobahőmérsékletű
250g mascarpone, szobahőmérsékletű
4 tojás, szobahőmérsékletű
100g cukornak megfelelő édesítő, negyedannyi cukorhelyettesítőt használtam
30g étkezési keményítő
1 teáskanál mandula aroma, vagy 1-2 evőkanál mandulalikőr
Make Google view image button visible again: https://goo.gl/DYGbub
Make Google view image button visible again: https://goo.gl/DYGbub
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése